Verdifull hobby

Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktøren innen norsk redningstjeneste. Hjelpekorpset rykker ut på kort varsel og er alltid klar til innsats.

De blir utkalt av politiet når noen blir meldt savnet, ved større ulykker og naturkatastrofer. Det bistås med søk, redning og evakuering både til vanns, i skog og fjell. Hver dag, hele året, er ett eller flere hjelpekorps i aktivitet for å hjelpe mennesker. På landsbasis er det ca 13.000 medlemmer som er beredt til å yte hjelp i en krisesituasjon.

God opplæring

Som frivillig er man med i en åpen og inkluderende organisasjon. Man får opplæring og veiledning, bevis for opparbeidet kompetanse, samt muligheter for å drive med aktiviteter tilpasset egne ønsker. Hjelpekorpsets grunnopplæring består av førstehjelp, søketjeneste, samband og kunnskap om Røde Kors. Det er gode muligheter for spesialisering innen ulike innsatsområder. Man skal møte medmennesker med respekt, og i en krisesituasjon være beredt til å yte hjelp og støtte med utgangspunkt i egne forutsetninger. 

Ny hytte

Vi tok turen og besøkte  ett av landets over 300 hjelpekorps, Meldal Røde Kors Hjelpekorps. Denne søndagen i mars var de fleste av korpsets medlemmer samlet til dugnad i Resdalen. En blidspent og engasjert gjeng med spennvidde i både alder og kjønn. For under ett år siden ble hjelpekorpsets hytte ødelagt av brann. Bygging av ny og mer funksjonell hytte ble igangsatt - et stort økonomisk løft for korpset. Gode samarbeidspartnere og egne dugnadstimer har bidratt til gjennomføringen. Men det er fortsatt behov for mer inntekter til korpset. Meldal kommune har ca 1.400 fritidsboliger hvor svært mange ligger i Resdalen. Hytta har derfor en svært god beliggenhet, like ved en stor parkeringsplass i et populært  utfartsområde.

 

Stolthet og dugnadsånd

Øystein Hoel er leder i Meldal Røde Kors. Med eierskap og stolthet skryter han av sine kolleger og av samholdet som er blitt ytterligere forsterket gjennom dugnadstimene. Øystein er lærer på Meldal Vgs, og bosatt på Å.  Han framstår som en tydelig og inkluderende leder, med stort ønske om å gjøre menneskene rundt seg gode. Når vi spør medlemmene i korpset hva det innebærer å være medlem, er det èn ting man er veldig enig om; «dette er hobbyen min!».  

Mange av oss setter stor pris på friluftsliv.
I påsken er det mange som legger ut på skitur i fjellheimen. Det gir mange herlige opplevelser for både liten og stor. Likevel er det slik at det skjer uhell og ulykker. Da er det verdifullt at noen har valgt å ha som hobby å være frivillig i Røde Kors Hjelpekorps. 

 

OTI-sentret ønsker alle en riktig god påske!

 

Ønsker du å vite mer eller bli medlem av Røde Kors?

Kontakt med ditt lokale hjelpekorps eller les mer på www.rodekors.no/rekruttering/bli-frivillig 

 

Ønsker du å støtte byggingen av den nye hytta i Resdalen?

Bidrag kan betales inn til kontonummer: 4260.72.25103.

Send epost til: meldal-korpsleder@strk-redcross.no  Alle bidrag mottas med takk!